24-07-14

20 juli, zondag

We kunnen vandaag een beetje uitslapen omdat we met Charles maar pas om 9:30 afgesproken hebben om te vertrekken naar Bwindi.  Dit is een plek in de bergen kort tegen Rwanda en Congo waar er Gorilla’s in het wild leven.

We nemen afscheid van Salomon en krijgen nog 2 lunchboxen mee voor onderweg die we zullen delen met Charles. 

Op de weg naar Bwindi rijden we langs Ishasha waar je leeuwen kan bewonderen die kuieren in de bomen.  Salomon vertelde ons dat het veel te warm zou zijn als we daar voorbij reden en geen leeuw zouden bespeuren.  Hij heeft gelijk gehad van de leeuwen, maar te warm….. we hebben regen gehad.  Het enige dier dat we nieuw gespot hebben zijn topi’s. En twee vechtende mannelijke waterbucks.

Eens voorbij het natuurpark van Ishasha rijden we door een gebied dat Hilde vergelijkt met Rwanda zoals zij het gezien heeft toen ze er 10jaar geleden was met haar leerlingen voor de herdenking van onze vermoorde para’s.  Aan de mensen kan je zien dat het zondag is.  Ze zijn zeer kleurrijk en blink-blink gekleed.  Op een gegeven moment als we langs een kerk rijden waar verschillende kinderen rond hangen krijgen we een steen tegen de wagen gegooid.  Charles verroerd geen vin, als ik vraag of het een steen was bevestigd hij.  Het zijn kinderen die dit uit verveling doen is zijn uitleg. …..

Ik zie verschillende kinderen rondlopen in de dorpen met zelfgemaakte “autopetten” in hout, maar slaag er niet in om ervan een mooie foto te nemen.  Op de terugweg overmorgen zal ik Charles vragen om toch eens te stoppen voor zo’n foto te kunnen nemen.

Het is indrukwekkend als we dieper de bergen in trekken.  De mistbanken in de bergen maakt ons verhaal nog mysterieuzer.   Doet denken aan de film ‘Gorilla’s in the mist’ maar nu in het echt.

De lodge waar we gaan overnachten ligt vlak aan de ingang buiten het ondoordringbaar regenwoud waar de gorilla’s leven.  Om aan de lodge te geraken moet Charles zijn 4x4 opzetten omdat dit wegje zeer steil omhoog gaat en er liggen veel losliggende rotsblokken op deze weg.  Eens boven hebben we zicht op de bergen waar verschillende wolken spelen tussen de bomen van de verschillende bergtoppen.

Vriendelijke Duitsers vertellen ons hun ervaring die ze gisteren gehad hebben met het bezoek aan de gorilla’s.  We zijn zeer opgewonden om er morgen aan te beginnen.  Het is hier wel koud!  We moeten zelf een sweater aantrekken ……

Na het avondeten kruipen we snel onder de wol (ze hebben zelf een warmwaterkruik in ons bed gelegd).  Weet niet of we lang onder de wol gaan blijven want ik denk dat dat te warm gaat zijn.

Slaap zacht Bohuma gorilla’s we zien je morgen.

ZZZZZZzzzzzz……

06:10 Gepost in Blog | Tags: kids for uganda | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.