12-07-14

12 juli zaterdag

De nacht is stil…. als ik zeg stil is het stil !!!!   maar om 6:38 komt een vrachtwagen door het dorp gereden en plotsklaps worden alle vogels wakker en starten met fluiten en roepen.  Alsof de vrachtwagen de on/off knop van de gevleugelde fauna heeft geschakeld.

Als we toch wakker zijn is het zinloos om te blijven liggen als er buiten zoveel te beleven valt van de ontwakende natuur.  Gewapend met fototoestel en camera ga ik op stap.  Op onze school kan ik mooie foto’s trekken van de kinderen die hun was doen.  Wat een bedrijvigheid! 

Leuk om zien dat de investering van de waterpomp zijn effect niet voorbij gaat.  Er is reeds 1 waterreservoir van 10.000 liter verbonden met de pomp maar geleidelijk aan zullen alle 5 de waterreservoirs worden verbonden met de waterpomp waardoor we voldoende reserve kunnen opbouwen om ook dit water te gebruiken voor de irrigatie van het land.

Goed meegenomen is ,dat de stagairs en begeleiders van de thomas more school uit Geel die het geitenproject opvolgen in onze school nu aanwezig zijn.  We nemen de geit bij de horens en bespreken met hen de technische mogelijkheden van het irrigatiesysteem.

We moeten wel overtuigingskracht inroepen bij onze vriend Herman en Lawrence die niet begrijpen dat opgepompt mineraalwater gebruikt wordt om het land te irrigeren. 

To internet or not to internet.

Onze vriend Jan De Smedt heeft ons voor ons vertrek uit België nog een bakske in ons handen gestoken waarmee we een draadloos netwerk kunnen maken op school.    Daarvoor hebben we een 3G sim kaart nodig.  De afgelopen jaren hebben we enkele 3G sticks gekocht voor de school dus geen nood ze gaan er op vooruitgaan.  Nu zullen ze met de SIM kaart van 1 stick onmiddellijk met verschillende laptops op internet kunnen gaan.  Ik heb me dan vandaag toegelegd om internet volume te kopen en om aan de hand van de snelcursus die Jan me gaf het bakske aan de praat te krijgen.  Na vele uren prutsen en proberen is het draadloos internet er en OEPS 1 minuut later was mijn internet volume al opgebruikt.  Ik ga u de uitleg besparen hoe je internet volume op die 3G stick moet laden want ik snap het zelf ook nog niet L.  In die optiek roepen we de hulplijn in van Bro Herman…..  maar die is voor de nacht naar Kampala.  

Dan zullen we dit project morgen verder moeten afwerken J

Morgen staat op het programma dat we de kleding die we meebrachten gaan uitdelen aan de behoevenden.  Bro Herman gaat met ons dus op stap morgen.  Daarom sorteren we al de kleding die we hebben om een mooi overzicht te hebben van wat we uit te delen hebben.

Daarmee voorkomen we dat we sinterklaas moeten spelen op het goed vallen uit en kunnen we gericht uitdelen. 

Carol heeft vandaag voor ons vegetarisch gekookt.  Vlees in het dorp hier vertouwen we niet.  Je ruikt het “rijp” vlees al van op 10m…..   Op het menu staat cabbage with green peper and tomatos vergezeld van Irish patatos.

We hebben van Bro Herman zijn tweede 3G stick gekregen dus proberen we deze avond nog om de dagboeken en enkele foto’s op internet te plaatsen.  Op hoop van zegen. 

Deze avond kunnen we geen BELLeke drinken maar zal het een NILEeke zijn.  Morgen is er vermoedelijk een levering van verse BELLEekes J

Slaap zacht

ZZZZZzzzz…..

19:06 Gepost in Blog | Tags: kids for uganda | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.