12-07-14

11 juli vrijdag

Quote van de dag : DADY DADY…..

De ochtend stond heeft goud in de mond.

Ik hoor het geluid van een zwaar metalen deur met dito hangslot.  Ik doe mijn ogen open en zie dat het licht is buiten onze kamer.  Ik doe de moeite om eens op het uurwerk te kijken dat ik heb meegenomen onder mijn zwaar gepantserde muskietennet.  02:53 ……  WTF wordt er nu de zware achterdeur open gedaan.  Is het een zwerver die ze zo laat nog binnen laten of een zuster die zo nodig het begrip “de muur doen” nog niet begrepen heeft J.

Dat licht buiten …..    was vergeten dat er op de binnenplaats van het klooster om de andere deur een sterke lamp brandt.  Ik heb dus HET licht gezien.

Hilde en ik proberen weer de slaap te vatten in ons VEEL te kleine kamer. Enkele uurtjes slaap later kunnen we uit ons cocon kruipen om te ontbijten.  We hebben buiten onze kamer twee stoelen  gevonden en ontbijten al picknickend op de binnenplaats van het klooster met MARIA die recht voor ons op haar sokkel staat te blinken.

Om 10:00 kunnen we verhuizen naar ons huisje en werd er voor de dubbel geboekte een ander onderkomen gevonden.

Nadat we ons eindelijk gesetteld hebben en Lawrence uitvoerig begroet hebben stappen we tegen 10:30 naar onze school om een eerste meeting te hebben tussen onze directeur van de school, Lawrence , Hilde en ik.   Het was op z’n Oegandees J  zeer formeel en zeer uitvoerig.  We bespraken reeds de bestaande projecten, de projecten die een opfrissing nodig hadden en enkele nieuwe gedachte gangen.  Ook al een eerste planning voor onze week.

Zondag gaan we onze hulpgoederen naar de behoevende brengen, zondag namiddag de financiën bespreken met Lawrence, maandag vergadering met broeder overste, maandag namiddag foto’s nemen van onze petekindjes en hun verhalen schrijven, dinsdag vergadering met de school-community-board.

Op maandag hebben we vergadering met Broeder overste van onze directeur Bro Herman en we bespreken ook al de tactiek hoe we hem en zijn entourage het best benaderen en bespelen.  We willen graag fondsen of materiaal los krijgen om aan co-financiering te doen voor vier nieuwe leerkrachten woningen.

Als we in de namiddag  een wandeling gaan doen in het dorp komen we de grootouders van ons petekindje Prozzy tegen die super blij waren om ons te zien.  We konden het niet verstaan maar zagen het aan hun uitbundige glimlach die gekoppeld was aan vermoedelijk veel Loegandeese lieve woorden.

Nadat we inkopen (BELL en frisdrank) hadden gedaan en op weg waren naar ons huisje brabbelde een kinderstemmetje in m’n rug “DADDY DADDY”.  Hilde en ik keren ons om en een MUZUNGU (bleek scheet) baby in de armen van een Oegandees brabbelde opnieuw DADDY DADDY.  Hierop herhaalde de jongeman dat de baby me constant DADDY noemt, niet alleen omdat ik blank ben maar blijkbaar omdat er sprekende gelijkenis is met de echte DADDY.  Op een rondpunt kort tegen ons huisje nemen we foto’s van elkaar als ik de baby op m’n armen neem zodat de kinderjongen aan de echte Daddy de look-a-like kan tonen.  Was wel grappig om het gezicht te zien als ik de baby terug in de armen van de kinderjongen gaf, een foto nam van hen en Hilde en ik de andere richting op gingen.  Zou het kunnen lijken op kinderhandel J. 

Onze kookmama Carol heeft een lekker kipgerecht klaar gemaakt met Irish Patatos.  We verwachten Bro Herman om onze tafel te delen. 

Voldaan van deze dag gaan we nu gaan slapen in ons nieuwe huisje (voor de kenners, het doktershuisje waar we meerder malen gelogeerd hebben met grote groepen)

Ik hoop morgen op het internet te geraken om de dagboeken tot nu te kunnen posten en ook al enkele foto’s.

Slaap wel Afrika

Xxxxx    ZZZZZzzzzz…….

 

19:03 Gepost in Blog | Tags: kids for uganda | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.